www.acorda.ro
Powered by Jaakov  
Home.Servicii.Pian si pianina.Acordeon.  Armoniu.Flaut.Oboi.Clarinet.Saxofon.Contact.

Akord

Home.Servicii.Pian si pianina.Acordeon.  Armoniu.Flaut.Oboi.Clarinet.Saxofon.Contact.

Latest Reviews

 

www.thebusinessguide.web

> more info

Din cauza posibilei concurente neloiale, preturile vor fi comunicate direct clientilor care sunt interesati pentru o comanda ferma .

          Descriere. Evolutie

 

           Flautul  face parte din categoria instrumentelor de suflat din lemn, are forma cilindrica cu lungimea de 70 cm. Categoria de instrument de lemn a ramas chiar daca astazi flautele se fabrica mai mult din metal. Este un instrument foarte vechi si raspandit in lume sub diferite forme, tonalitati si moduri de producere a sunetului. Se inrudeste cu fluierul, naiul, tilinca, quena amerindiana, ocarina.

            Producerea sunetului se obtine prin suflarea aerului in peretele opus al orificiului care se afla in placa de ambusura. Aerul vibreaza, actionand ca o coarda care se poate lungi sau scurta cu ajutorul celor 17 orificii prevazute cu clape.

            Flautul a fost confectionat din materiale foarte variate: trestie, lemn, lut, sticla, fildes, metal (alama, argint, aur).

            Pana in jurul anului 1600 flautele erau construite dintr-o singura bucata in 8 variante in Germania. In 1571 Michael Prätorius, autor de muzica, a introdus o parte mobila intre ambusura si primul deget de la mana stanga. Astfel a creat posibilitatea acordarii instrumentului. Christoph Denner-Nürnberg (1655-1707) a construit cele mai bune flaute din timpul sau.

            Cu timpul flautul a evoluat, ajungand sa fie compus din 3  parti . Dintre cei care au fost preocupati  de perfectionarea flautului pot fi mentionati: Johann Joachim Quanz(1697-1773), Georg Tromlitz-Leipzig (1726-1805) si Karl August Grenser-Dresden(1720-1800), Schwedler, Kruspe, Bauer Pinder, W.Liebel, Ziegler din Viena, H.F. Meyer-Hanover. Instrumentul a fost inzestrat cu orificii separate pentru fa#, sol # si do. Au fost adaugate un numar mai mare de clape. Flautistul Theobald Böhm (1794-1881) in 1832 a construit flautul cu inele care pana atunci avea o forma conica, in 1847 a devenit cilindrica, fiecare registru devenind mai clar si precis. Flautul a fost perfectionat mai departe de Heckel-Kalophon si lista continua pana in zilele noastre cu constructorii de flaute ca germanul Emil von Rittershausen si francezul Djalma Juilliot  datorita carora a fost conceputa mecanica pentru mi, usurand executia lui fa#  si mi din octava 3.

Flautul este construit in mai multe tonaltati : piccolo, alto, tenor si bas.

 

 Intretinere:

            Instrumentul trebuie pastrat in cutia lui prevazuta cu locasuri pentru fiecare parte de instrument, bine fixat. Dupa utilizare se curata. Sa se evite lovirea sau scaparea instrumentlui din mana. Nu se vor indoi clapele pentru remedierea anumitor jocuri aparute. Nu incercati reglarea jocului la clape daca nu cunoasteti succesiunea operatiilor. Nu se va turna ulei in exces. Sa se evite utilizarea lui in conditii de temperatura extrema, se va feri de umezeala.

Flaut

Reglaj si centrare clape | Schimbat arcuri | Schimbat pernite | Curatat si uns | Schimbat placa ambusura cu os

Alte reparatii ca: indreptare corp instrument (corp turtit, curbat), lipire piese rupte, argintare, cromare, alte genuri de interventii, pretul variaza in functie de gradul de dificultate.

Bucuresti

Adauga anunt!